Kruopų dieta – vienas efektyviausių būdų atsikratyti antsvorio ir pagerinti savo sveikatą. Kruopos atstato normalų virškinimo sistemos darbą, o jeigu Jūs mėgstate kruopas ir neprieš jomis maitintis kasdien, ši dieta būtent Jums. Ši dieta savaitei, kurios kiekvieną dieną reikia valgyti skirtingas kruopas. Taigi, nusipirkite kruopų ir drąsiai pradėkite kovą su nereikalingais kilogramais. Dietos metu draudžiama vartoti druską, cukrų ir alkoholį. Galimybė atsikratyti iki 4 kg. nekenkiant organizmui.
Dietos meniu
1 diena – kviečiai
Išvirti 2 pakelius kvietinių kruopų.
Pusryčiai: košė, sacharinas, pusė stiklinės pieno.
Pietūs: svogūnų laiškai, 1 stiklinė sultinio (virto), košė.
Vakarienė: košė, jogurtas (125 gr.), sacharinas, cinamonas.
2 diena – sorų kruopos
Išvirti 2 pakelius sorų kruopų.
Pusryčiai: pusė stiklinės šilto pieno, košė, sacharinas.
Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, košė.
Vakarienė: 1 trintas obuolys, citrinų sultys, sacharinas.
3 diena – avižos
Išvirti 140 gr. avižinių dribsnių.
Pusryčiai: pusė stiklinės pieno, sacharinas, košė.
Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, košė, česnakas, petražolės.
Vakarienė: 80 gr. varškės, 3 šaukštai pieno, 1 šaukštas kakavos, košė, sacharinas.
4 diena – ryžiai
Išvirt 2 pakelius ryžių.
500 gr. nuvalytus ir supjaustytus obuolius patroškinti mažame kiekyje vandens. Sumaišyti obuolius, ryžius, citrinų sultis, sachariną, cinamoną. Padalinti košę į 3 dalis: pusryčiai, pietūs, vakarienė.
5 diena – miežiai
Išvirti 2 pakelius miežių kruopų.
Pusryčiai: košė, sacharinas, pusė stiklinės pieno.
Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, košė, svogūnų laiškai, pipirai.
Vakarienė: košė, pusė stiklinės apelsinų sulčių, 2 šaukšteliai sutirštinto saldaus pieno, sacharinas.
6 diena – grikiai
Išvirti 2 pakelius grikių kruopų.
Pusryčiai: košė, pusė stiklinės pieno, sacharino.
Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, prieskoniai.
Vakarienė: 1 stiklinė kefyro, košė, sacharinas.
7 diena – įvairių kruopų
Išvirkite 2 rūšių labiausiai Jums patinkančias kruopas (1 pakelis vienų kruopų, kitas pakelis kitų).
Pusryčiai: pusė stiklinės šilto pieno, košė, sacharinas.
Pietūs: košė, 3 dideli šaukštai pomidorų pastos, 1 stiklinė daržovių sultinio (visa tai pašildyti), česnako, prieskonių.
Vakarienė: košė, trintas obuolys, citrinų sultys, cinamonas.
Kruopų kalorijų lentelė
Nr. | Pavadinimas |
Energinė vertė, 100 gr/Kkal |
1. |
Grikių kruopos |
355 |
2. |
Ryžiai (nepriklausomai nuo apdirbimo būdo ir ryžių rūšies) |
330 |
3. |
Kukurūzų kruopos |
337 |
4. |
Perlinės kruopos |
320 |
5. |
Miežių kruopos |
324 |
6. |
Kviečių kruopos |
316 |
7. |
Manų kruopos |
328 |
8. |
Grikių miltai |
369 |