Valgį padaryti liesesnį labai paprasta: reikia tik „teisingai” apsipirkti ir gaminti naudojant mažiau riebalų. 12 patarimų kaip gaminant sunaudoti mažiau riebalų.
Daugelis iš mūsų pažada sau valgyti mažiau kaloringą ir sveikesnį maistą. Ir tai visiškai nereiškia, kad prarasite malonumą mėgautis maistu, nes jis bus neskanus. Anaiptol, keletas paprastų, tačiau naudingų triukų padės Jums paruošti maistą mažiau riebų. Mes patarsime, kaip paruošti neriebų salotų padažą ir kaip išmokti gaminti naudojant mažiau riebalų.
- Mėsa. Pašalinkite nuo mėsos visus matomus riebalus. Dar paprasčiau, jeigu jau parduotuvėje įsigysite liesos mėsos.
- Naminių paukščių mėsa. Po paukštienos oda slepiasi visi riebalai. Taigi, neabejotinai ją šaliname.
- Faršas. Skirtingos rūšies faršas-skirtingas riebumas. Kiaulienos faršo 100 gr. turi 35 gr. riebalų, o jautienos faršas – tik 6 gr.
- Pjausnys. Pjausnys ar žuvis apvoliota kiaušinyje ar džiuvėsėliuose sugeria visus riebalus, todėl arba nenaudokite šių papildomų ingredientų visiškai arba apvoliokite tik vieną pusę.
- Kumpis. Plonai pjaustytas kumpis tikrai nereiškia, kad plonas gabalėlis-mažai riebalų. O ką jau kalbėti apie antienos kumpį. Plonai atpjautas gabalėlis sveria apie 10 gr., įprasto storio gabalėlis – 25 gr. Taigi, darome išvadą, kad plonai atpjautas kumpio gabalėlis apsaugo mus nuo papildomų riebalų kiekio.
- Pienas. Rinkitės 1,5 procento riebumo pieną, ypatingai tokiais atvejais, jeigu dažnai geriate Latte Macchiato ir Cappuccino.
- Pieno produktai. Sriuboms ir padažams naudokite grietinę, o ne grietinėlę. 100 gr. grietinės rasite 10 gr. riebalų, vietoj 28 gr., kuriuos būtumėte sunaudoję, jeigu gaminant naudotumėte grietinėlę.
- Pomidorai. Puiki daržovė, ypač dažnai valgoma lieknėjant. Lygiai tas pats liečia ir pomidorų sultis bei pastas. 50 gr. pomidorų turi 10 kilokalorijų. Taigi, mėgaukitės pomidorais, pomidorų sriubomis, padažais, tačiau nenaudokite papildomai grietinėlės.
- Vaisiai ir daržovės. Na, žinoma, daržovės ir vaisiai mažai kaloringi, o ypač agurkai ir arbūzai, kurie sudaryti iš vandens. Didžiulė lėkštė agurkų vos 100 kilokalorijų, o didelis gabalas arbūzo desertui padarys Jus laimingus!
- Salotų padažai. Geriau salotų padažams aliejaus nenaudoti, o jeigu mėgstate, tai pašlakstykite jo labai saikingai. Aliejų pakeiskite jogurtu, kurį galite pagardinti garstyčiomis, prieskoninėmis žolelėmis, pomidorais ir agurkais, suplakite plaktuvu viską kartu ir gausite nuostabų, pavasariškai gaivų padažą.
- Alyvuogių aliejus. Aliejus veikia kaip prieskonis, o jo skonis galiausiai atsiskleidžia tik baigiant pietauti. 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus turi 12 gr. riebalų ir 108 kilokalorijas. Taigi, geriausia alyvuogių aliejumi mėgautis saikingai – 1 valgomasis šaukštas – vienai porcijai.
- Skrudinta žuvis ir mėsa. Kepkite mėsą ar žuvį keptuvėje ar orkaitėje be riebalų, pavyzdžiui: kepimo maišeliuose ar folijoje, tuomet jūsų mėsa apskrus ir išliks sultinga, o pagardinę mėsą rozmarinu ar česnaku, pamaloninsite savo uoslę ir skonio receptorius.