Mitybos plano charakteristika
Auditorija – planas skirtas viršsvorį, nutukimą turintiems žmonėms.
Laikantis šio mitybos plano siekiama sveiko ir ilgalaikio svorio kritimo. Planuojama, kad per savaitę žmogus neteks apie 1 kg kūno svorio.
Mitybos plano charakteristika: sudarytas subalansuotas mitybos planas, aprūpinantis žmogaus organizmą maistinėmis medžiagomis. Kadangi tikslas yra svorio mažinimas, mitybos plane sudarytas tam tikrų maistinių medžiagų ir kalorijų deficitas, siekiant, kad organizmas šalintų susikaupusius perteklinius skysčius ir degintų riebalus.
- Mitybos planas sudarytas taikant kalorijų deficito metodą.
- Mitybos plane parinktos maistinių medžiagų grupės organizmą aprūpinančios pagrindinėmis makronutrientų (baltymų, riebalų, angliavandenių) grupėmis.
- Planas skirtas pasyvų (sėdimas darbas, lengvas fizinis krūvis iki 2 kartų per savaitę sportuojant iki 30 min.) fizinį aktyvumą turinčioms moterims siekiančioms per savaitę netekti nuo 1 iki 3 procentų kūno masės.
- Mitybos plane parinkti tik sveiki, organizmui palankūs ingredientai. Taip pat pateikiami lengvi receptai, kaip pasigaminti patiekalus, gaminimo trukmė apie 30 min.
- Plane yra nurodomas žalių / termiškai neapdorotų produktų kiekis t.y. visus ingredientus reikėtų sverti prieš ruošimą.
Pagrindiniai mitybos plano tikslai
- Atsikratyti nereikalingų kilogramų – plane pateikiamas kai kurių maistinių medžiagų ir kalorijų deficitas, skatinantis organizmą deginti turimą antsvorį. Būnant fiziškai aktyviam ir valgant nekoloringus, subalansuotus maisto produktus žmogus neteks iki 1kg kūno svorio per savaitę.
- Pakeisti ilgalaikius mitybos įpročius – sėkmingos dietos principas yra ne tik atsikratyti antsvorio trumpam, tačiau paskatinti žmogų keisti savo ilgalaikius mitybos įpročius į subalansuotą ir visavertę dietą. Šalia mitybos įpročių, reikia pabrėžti ir fizinio aktyvumo įpročius. Norint išlaikyti pasiektus rezultatus būtina įprasti kuo daugiau judėti, pagal savo galimybes: lipti laiptais, važinėtis dviračiu, plaukioti, bėgioti, vaikščioti ir t.t.
Mitybos plano produkcija (skoniai)
Į planą bendrai įeina šie maisto produktai:
- Mėsa ir Žuvis: Vištiena, Jautiena, Kalakutiena, Tunas, Menkė.
- Daržovės: Pomidorai, Kopūstai, Svogūnai, Česnakai, Paprikos, Porai, Agurkai, Brokoliai, Špinatai, Krapai, Burokai.
- Vaisiai: Obuoliai, Kiviai, Greipfrutai, Bananai, Kriaušės, Apelsinai, Persikai.
- Grybai: Pievagrybiai.
- Pieno produktai: Jogurtas, Kefyras, Varškė, Fetos ir Mozarela sūris.
- Grūdiniai produktai: Avižos, Linų sėmenys, Pilno grūdo duona, Grikiai, Mozarela sūris.
- Kiti produktai: Kiaušiniai, migdolų riešutai.
Planas neskirtas
- Sveikatos sutrikimų turintiems žmonėms – lėtininėmis ligomis sergantiems žmonėms, ar turintiems medžiagų apykaitos sutrikimų.
- Alergijų turintiems žmonėms – bet kokiems iš nurodytų maisto produktų ar jų rūšims alergijas turintiems asmenims.
***Visi AsLiekna.LT mitybos planai yra sudaryti diplomuotos mitybos specialistės Kristinos Žalnieraitės.
Kornelija (įsigijo produktą) –
Puikus planas 🙂